Pebes TAPETSERAREVERKSTAD

Sammanlagt erbjuder Pebes idag mer än 80 års samlad erfarenhet och kompetens när det gäller att renovera, skapa och klä om möbler. Firman har funnits i 52 år och är känd, både bland institutioner och företag såväl som hos allmänheten, för kvalitén på arbetet.
Pebes samarbetar med noga utvalda leverantörer och hantverkare i Sverige och Europa.

Inger Tellesås

Ägare till Pebes och tapetserare i mer än 30 år. Ingers intresse för möbelhistoria har lett till att hon vidareutbildat sig i både kemi och museiämnen som etnologi. Något som i sin tur gjort henne skicklig på renovering av äldre såväl som yngre möbler.
Inger var i många år aktiv i branschorganisationen Sveriges Tapetserarmästare och under ett tiotal år ordförande i dess Göteborgsdistrikt.

Favorituppgift: Att tillsammans med inredare skapa miljöer och inredningar till restauranger, kyrkor och andra offentliga miljöer.
Favoritmöbel: Den danske formgivaren Hans Wegners fåtölj Cigarren.

Marilyn Grimsen

Att klä om vissa möbler kräver extra mycket tålamod och stor skicklighet. På Pebes är det Marilyn som gärna tar sig an den typen av komplicerad sömnad. Med mer än 35 års erfarenhet från egen verkstad finns det få problem hon inte kan lösa. Numera är hon därför fast anställd.

Favorituppgift: Att klä båtrattar med läder.
Favoritmöbel: Bruno Mathssons evigt moderna fåtölj Karin.

Astrid Bengtsson

Mer än 15 års yrkeserfarenhet från egen tapetserarverkstad har lett Astrid till Pebes där hon nu är fast anställd. Astrid är speciellt skicklig på äldre stoppningstekniker.
Under många år höll hon också kurser i möbelomklädsel för privatpersoner.

Favorituppgift: Att hjälpa kunderna att bland hundratals prover hitta rätt tyg till deras möbel och skapa tidstypiska stoppningar.
Favoritmöbel: Lindomemöbler

Sveriges Tapetserarmästare

Pebes tapetserareverkstad är medlem av Sveriges Tapetserarmästares förbund sedan 1966.